Concerten

________________________________________________________________________________

4 maart:               Ensemble Profondamente           16:00 uur (de kapel is om 15.30 uur open)

Op zondag 4 maart 2018 treedt Ensemble Profondamente op in de kapel van het Kloosterhuis in Sambeek.  Het programma staat in het teken van de passietijd: Lijden en dood – vergankelijkheid in de Noord-Duitse barok.

Welkom in de onbekende maar zeer expressieve wereld van de Noord-Duitse barok.

Het ensemble brengt een programma met composities van Matthias Weckmann, Johann Christoph Bach, Dietrich Buxtehude en Franz Tunder.

Van Matthias Weckmann (1616-1674) wordt uitgevoerd Wie liegt die Stadt so wüste.  Nadat de pest had huisgehouden in Hamburg in 1663, schreef Weckmann deze intens droevige cantate ter nagedachtenis aan zijn vrouw en enkele collega’s.

Ensemble Profondamente werd opgezet door Eelco Kooiker (orgel) en Martijn Verbrugh (viola da gamba). Het ensemble begeleidt regelmatig kamerkoren, vocale ensembles en solisten. Bij dit concert zijn dat de sopraan Esther Kronenburg en de bas Bram Trouwborst.

Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur, zonder pauze. De toegangsprijs is € 8,-, inclusief een drankje na afloop.  Reserveren is mogelijk via info(at)hetkloosterhuis.nl.

________________________________________________________________________________