________________________________________________________________________________

Concerten 2021-2022

Reserveer nu je kaartjes op info@hetkloosterhuis.nl onder vermelding van je naam en aantal kaartjes, of koop een kaartje aan de deur.

LET OP! Bezoekers krijgen toegang met een Coronatoegangsbewijs (test-, vaccinatie- of herstelbewijs) middels de QR code in de CoronaCheck-app én je ID. Een papieren bewijs mag ook, en maak je eenvoudig via coronacheck.nl

Na een lange stilte kunnen we met veel plezier en enthousiasme weer een reeks concerten aankondigen in de kapel van het Kloosterhuis. Onder voorbehoud van corona maatregelen, is er na afloop van de concerten gelegenheid om een drankje te drinken in onze kleine (aangrenzende) kapel of in de tuin van het Kloosterhuis.

 

23 januari 2022    16:00     Rhenus-ensemble

Drie jonge musici – dwarsfluit, viool en cello – maken kamermuziek met passie. Verrassend, uitdagende programmering, diepe intensiteit. Deze begrippen zijn kenmerkend voor het Rhenus Ensemble. Opgericht in het voorjaar van 2016 heeft dit ensemble zich ontwikkelt als een kamermuziekensemble dat met kennis, passie en plezier concerten geeft en een diepe indruk achterlaat bij het publiek. De musici inspireren en motiveren elkaar om op zo hoog mogelijk niveau kamermuziek te maken. Momenteel spelen wij in triobezetting fantastische werken die niet vaak uitgevoerd worden. Het repertoire van het Rhenus ensemble reikt van barokmuziek tot moderne klassieke muziek.

Entree: 9 euro incl. een drankje na afloop

 

27 februari 2022     16:00     Maurits Roes Trio

Denk aan Bill Evans, Keith Jarrett, Herbie Hancock: dit zijn de ingrediënten voor dit jazz trio onder leiding van Maurits Roes (piano). Hij staat bekend om zijn subtiele improvisaties en lyrische eigen composities met veel aandacht voor de harmonieën. Dit keer wordt hij vergezeld door twee wel zeer gerenommeerde muzikanten: Frans van der Hoeven (bas) en Pieter Bast (drums). Maurits Roes begon op zijn 8e aanvankelijk met klassieke muziek. Op latere leeftijd werd hij gegrepen door de klanken van de eminente jazzpianist Bill Evans. In 2007 studeerde hij af op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kwam zijn eerste cd ‘Essential Elements’ uit.

Laat je meevoeren door de warme klanken van dit jazz trio. Muziek en noten als de woorden van een dichter die op zoek is naar iets ongrijpbaars en het soms aanraakt. Benieuwd? Luister hier voor, of kijk op https://www.mauritsroes.com

Entree: 9 euro incl. een drankje na afloop

 

 

Koop je kaartjes aan de deur of reserveer via info@hetkloosterhuis.nl o.v.v. naam en aantal te reserveren kaartjes. Bezoekers dienen in bezit te zijn van een Corona vaccinatiebewijs (boekje of QR) of een negatief Coronatestbewijs.