Concerten

________________________________________________________________________________

Het nieuwe concertprogramma in het komende seizoen 2018-2019 is bekend:

7 oktober 2018  Pipelare 

Vocaal ensemble Pipelare zingt een Spaans Requiem. In dit concert worden delen van dodenmissen van componisten uit de Spaanse Renaissance gezongen, o.a. De Vitoria, Vasquez, Guerrero en De Morales.

Een royaal afscheid,requiemmuziek voor koningen

Vocaal ensemble Pipelare o.l.v. Kees Doevendans zingt op 7 oktober in het Kloosterhuis.

Hoe belangrijker de vorst, hoe royaler zijn of haar laatste afscheid. Dat gold zeker in Spanje van de zestiende eeuw. Begrafenissen van vorsten of andere adellijke personen namen vaak meerdere dagen in beslag en gingen gepaard met veel pracht en praal. Ook op muzikaal gebied. Toonaangevende componisten schreven de fraaiste missen die, vanwege de lengte van het programma, werden uitgebreid met al even prachtige intermezzi. Ze vertolken alle facetten van een laatste afscheid: verdriet en berusting maar ook blijdschap omdat de overledene is verlost van zijn aardse bestaan en verder leeft in het eeuwige licht.

In Een royaal afscheidzingt vocaal ensemble Pipelare muziek die werd geschreven voor en uitgevoerd op de uitvaartplechtigheden van Spaanse royals. Enkele voorbeelden zijn Versa est in luctumvan Alonso Lobo uitgevoerd op de begrafenis van Filips II. Of delen uit hetOfficium Defunctorumvan Tómas Luis de Victoria, geschreven voor de begrafenis van Maria van Spanje, zus van Filips II en keizerin van het Heilige Roomse Rijk. Daarnaast brengen we requiemmuziek van de belangrijkste Spaanse en Portugese componisten uit de renaissance zoals Morales, Vásquez en Cardoso.

Op zondag 7 oktober om 16.00 uur kunt u dit concert bijwonen in de kapel van Het Kloosterhuis, Grotestraat 69, 5836 AC Sambeek. Toegang is € 8,-, inclusief een drankje na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang en kunt u reserveren via info@hetkloosterhuis.nl

11 november 2018  Claudia y Manito

Zuidamerikaanse muziek voor harp en gitaar door het duo Claudia y Manito. Claudia zingt canciones uit diverse Zuidamerikaanse landen. Ook speelt ze op de Paraguayaanse harp, samen met Manito op gitaar.

27 januari 2019   Duo Shen

Duo Chen bestaat uit Zhongjun Shen, sopraan, en Marcus de Jong, gitaar. Zij spelen door Marcus de Jong gemaakte arrangementen van Chinese volksmuziek en westerse klassieke muziek.

31 maart 2019   Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

Concert door Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk, piano. Zij spelen de cellosonates van Dmitri Shostakovitch en Edvard Grieg.

 

De concerten beginnen om 16.00 uur, de kapel is open vanaf 15.30 uur.

Kosten voor het concert, inclusief een drankje na afloop, zijn € 8,-.

U kunt reserveren via info(at)hetkloosterhuis.nl.

 

________________________________________________________________________________