Concerten

________________________________________________________________________________

Het nieuwe concertprogramma in het komende seizoen 2018-2019 is bekend:

7 oktober 2018  Pipelare 

11 november 2018  Claudia y Manito

Claudia y Manito met Latijns-Amerikaanse muziek op 11 november in de kapel van het Kloosterhuis

Claudia y Manito brengen een gepassioneerd programma genaamd ‘Arpamor’, vrij vertaaldliefde voor de harp’. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.

Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.

Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht.

Het concert is op zondag 11 november om 16 uur in de kapel van het Kloosterhuis, Grotestraat 69, Sambeek. De toegangsprijs is € 8,-, inclusief een drankje na afloop. Reserveren is mogelijk via info@hetkloosterhuis.nl.

27 januari 2019   Duo Shen

Duo Chen bestaat uit Zhongjun Shen, sopraan, en Marcus de Jong, gitaar. Zij spelen door Marcus de Jong gemaakte arrangementen van Chinese volksmuziek en westerse klassieke muziek.

31 maart 2019   Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

Concert door Hanneke Rouw, cello, en Sofia Vasheruk, piano. Zij spelen de cellosonates van Dmitri Shostakovitch en Edvard Grieg.

 

De concerten beginnen om 16.00 uur, de kapel is open vanaf 15.30 uur.

Kosten voor het concert, inclusief een drankje na afloop, zijn € 8,-.

U kunt reserveren via info(at)hetkloosterhuis.nl.

 

________________________________________________________________________________