________________________________________________________________________________

Concerten 2022-2023

Vooraf reserveren is ook niet noodzakelijk (wel verstandig indien je verzekerd wilt zijn van een plek). Reserveren kan op info@hetkloosterhuis.nl onder vermelding van je naam en aantal kaartjes.
De concerten duren doorgaans een uur, soms met wat uitloop. Na afloop is er gelegenheid om een drankje te drinken in onze kleine (aangrenzende) kapel of (bij mooi weer) in de tuin van het Kloosterhuis. Dit is bij de entreeprijs inbegrepen.

 

Komende concerten

 

Zaterdag 17 sept 2022 16:00  Concert Sefardische Muziek

Anass Habib

Foto: StefanSroots

Anass Habib, de in Fez geboren klassiek Arabische internationaal bekende zanger, en Janine Verdonk, gepromoveerd cultureel antropologe, zangeres en harpiste. Samen zingen zij Sefardische liederen, begeleid door harp-, trommel- en fluitspel, met programma ‘Een Sefardische reis rond de Middellandse zee’. Anass’ stem is diep en warm, en is daarmee wereldberoemd geworden. Sefardische muziek staat bekend om de prachtige ontroerende liefdesliederen, vrolijke én intens treurige melodieën met -naast Spaanse-, ook Arabische -, Balkan- , Turkse- en Griekse invloeden. Een rijk palet aan klanken uit verschillende streken en tijden: sommigen afkomstig uit de late middeleeuwen, anderen uit de 19e eeuw en enkelen heel recent.
Anass en Janine nemen je mee in de zangtraditie van liederen die gaan over het alledaagse leven: liefde en verlies, verlangen en afscheid en dialogen tussen moeder en dochter. Door de combinatie van verhaal en muziek wordt het publiek in de beleving meegenomen naar andere tijden en plaatsen en ontstaat inzicht in een periode van de geschiedenis die weinig bekend is. Luister naar Nani nani, en naar Abenamar door Anass Habib, en een glimp van het optreden in het Bimhuis in Amsterdam.

http://www.anasshabib.com

Entree: 9 euro incl. een drankje na afloop

Overige concerten seizoen 2022-2023

Zondag 09 okt 2022 16:00   Concert Rhenusensemble

Zondag 13 nov 2022 16:00   Concert pro en contra

Zondag 12 mrt 2023 16:00   Concert Ray Unlimited

Zondag 14 mei 2023 16:00   Concert Pipelare