________________________________________________________________________________

Concerten

Extra ochtendconcert

zondag 29 september, 11.00 uur

Accordeonorkest Toff Op-maat en Toff Ensemble, en gemengd koor Voix Là

Entree: vrijwillige bijdrage

Concertprogramma 2019-2020

De concerten beginnen om 16 uur, de kapel is om 15.30 uur open.

Kosten voor het concert, inclusief een drankje na afloop, zijn €8,–

U kunt reserveren via info@hetkloosterhuis.nl.

 

6 oktober 2019

Mythisch met Muziek: ‘De ziel van het water’.

Concert in een verhaal, verhaal in een concert 

Muziek en verhalen. Een gouden combinatie. Eeuwenlang hebben componisten zich laten inspireren door oude verhalen. Mythisch met Muziek brengt muziek en verhalen opnieuw samen in concertvertellingen.

Professionele verhalenverteller Paul Groos brengt de verhalen mee, fluitiste Heleen de Witte en pianist Rob van Heck, bevlogen en ervaren musici, zorgen voor de muziek. Met zijn drieën leiden ze u rond door de wereld van mythen, sprookjes en legenden. En dat zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling. De muziek versterkt de verhalen en de verhalen versterken de muziek. Zo wordt een concertvertelling een harmonieus geheel, waarbij het soms niet duidelijk is of het verhaal nu door de verteller of door de musici wordt verteld. Hoort u het verhaal in de muziek?

Zonder water is er geen leven. Daarom kent elke cultuur verhalen over water. Water als element dat verbindt, waarover je kunt reizen naar onbekende vertes, maar ook als onoverbrugbare scheiding. Water als bron van leven en als bron van gevaar, waar stormen woeden. Water met onbekende en mysterieuze diepten, maar ook glashelder water met een weerspiegelend oppervlak. Componisten hebben zich laten inspireren door het kabbelen, ruisen, klotsen en golven en laten het water in hun muziek horen. Mythisch met Muziek neemt u mee langs mythen, legenden en sprookjes die zich aan, op of onder water afspelen. U hoort hoe Marais het lot van Alcyone verklankt, hoe Wagner de Vliegende Hollander verbeeldt en welke tonen Rimsky-Korsakov met Sinbad heeft verbonden. En natuurlijk de legende én Reineckes sonate over Undine, een wezen van het water. Luister en drijf mee met de muziek en de verhalen.

Het concert begint om 16 uur, de kapel (Grotestraat 69, Sambeek) is om 15.30 uur open. Kosten voor het concert, inclusief een drankje na afloop, zijn € 8. U kunt reserveren via info@hetkloosterhuis.nl.

 

3 november 2019 (LET OP:  NIEUWE DATUM!)

Cileke Angenent (zang) en Mark van Platen (piano)

De zangstem door de eeuwen heen: Neem een unieke duik in de geschiedenis van het zingen en krijg inzicht in het omgaan en de scholing van de zangstem door de eeuwen heen. 

 

9 februari 2020

Pipelare

Vocaal Ensemble Pipelare komt in 2020 met een nieuw programma. Ze zingen onder leiding van coach Anna Vala Ólafsdóttir onder meer madrigalen van Claudio Monteverdi.

 

19 april 2020  

Ensemble Rossignol 

Alice Gort-Switynk: klassiek zang (sopraan) en blokfluiten, en Elly van Munster: theorbe en luit, met het programma: “Moeder van Jezus”. Religieuze muziek van o.a. H. Purcell, P. F. Bödecker, F. Cavalli en F. Caccini.

________________________________________________________________________________