Ruimtes huren

Het Kloosterhuis heeft drie ruimtes beschikbaar voor groepsactiviteiten: de grote kapel, de kleine kapel en de stichtingskamer. Deze ruimtes kunnen per dag(deel) of per uur gehuurd worden, desgewenst in combinatie met elkaar.

 

Naast deze binnenruimtes kunnen op aanvraag ook activiteiten in de kloostertuin gehouden worden.

De grote kapel

De neogotische kapel bevat kerkbanken met ± 70 zitplaatsen. Er zijn een orgel en een piano aanwezig en een geluidsinstallatie met microfoons is beschikbaar. Het koor is een iets verhoogde vrije ruimte van ongeveer 7,50 m breed en 5 m diep.

De ruimte is zeer geschikt als repetitieruimte voor koren en muziekgroepen; de akoestiek is daarvoor bijzonder goed. Ook voor concerten, lezingen, uitvaartceremonies en vieringen is de ruimte geschikt. De kapel wordt regelmatig gebruikt als trouwlocatie van de gemeente.

De kleine kapel

De kleine kapel ligt direct naast de grote kapel, daarvan gescheiden door een vouwwand. De ruimte meet ± 8 x 5,50 m, en is uitermate geschikt voor yoga en meditatie, workshops, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Tafels en stoelen zijn beschikbaar.

De stichtingskamer

Dit is een kleinere ruimte, waarin de kloosterbibliotheek gehuisvest is. Het is een vergaderruimte voor maximaal 12 personen.

Tarieven

Grote kapel

Burgerlijk huwelijk  € 250

Presentatie  € 200

Concert met entreeheffing  € 130

Huur voor besloten bijeenkomst:  eerste uur € 40, elk volgend uur  € 10

Vieringen, uitvaartdiensten, in overleg

Kleine kapel

Eerste uur  € 17,50, elk volgend uur  € 4,50

Stichtingskamer

Eerste uur  € 16, elk volgend uur  € 4

De tuin

De kloostertuin is geschikt voor allerlei soorten activiteiten, bij voorbeeld concerten, huwelijken of fotosessies. Huur en faciliteiten in overleg.

Bij onverhoopt slecht weer kan eventueel de kapel of een andere ruimte gehuurd worden.